Zápis do 1. ročníka

Navigácia

Navigácia

  • Návšteva hokejistov

    Na dnešný deň tak skoro deti z našej školy nezabudnú. Pripravili sme si pre nich nečakané prekvapenie 🥳 Našu školu počas veľkej prestávky navštívili hokejisti držitelia striebornej medaily Róbert Džugan a Lukáš Hamraček 🥈🏒🥅

    Pre deti bola pripravená autogramiáda, rozhovory a fotenie. Chlapcom zo ♥️ ďakujeme,že prijali naše pozvanie a želáme im veľa ďalších športových úspechov!

     

     

     

  • Zber starého papiera

    Milí rodičia, v týždni od 29.4. do 3.5.2024 prebieha na našej škole zber starého papiera. Papier môžete odovzdať v pracovné dni pánovi školníkovi podľa nižšie uvedeného časového rozpisu:

    pondelok: 6.30-14.30

    utorok: 6.30-14.30

    štvrtok: 6.30-17.00

    piatok: 6.30-11.00

  • Aktualizácia údajov

    Dáta z programu aScAgenda boli aktualizované
  • Zapojenie sa do zbierky- Pôstna krabička

    V radostnom období Veľkej noci sa nám ponúka priestor na pohľad späť do prežitého pôstu. Darilo sa nám v ňom konať skutky telesného a duchovného milosrdenstva? Žiakov našej školy sme pozvali na cestu dobrých skutkov a malých odriekaní. Aj tento rok mali možnosť pôstne obdobie prežívať aj v zamyslení nad osudom detí a rodín v Afrike a drobnou hotovosťou prispieť do zbierky Pôstna krabička. Mnohí nezostali ľahostajní a teraz nastal čas krabičku otvoriť a obsah porátať. Naši žiaci prispeli do Pôstnej krabičky celkovou sumou 130 eur, ktoré boli poukázané na účet Slovenskej katolíckej charity. Slovenská katolícka charita v rámci tejto kampane každoročne upriamuje našu pozornosť na základné potreby chudobných a núdznych v Afrike. Tento rok nazbierané peniaze pomôžu:

    - chorým deťom a sirotám v centre Gift of Love v Ugande,

    - zabezpečia vzdelávanie 120 škôlkarom v Kultúrnom centre sv. Vincenta Pallootti v Rwande a 100 detí v dedinke Unna v Ugande

    - umožnia realizovať remeselné kurzy pre stovku mladých ľudí v Dielni sv. Jozefa v Ugande.

    Veríme, že aj vďaka našej „kvapke“ sa naplnia plány SKCH v starostlivosti o život a rozvoj chudobných v krajinách subsaharskej Afriky.

    Zbierku je možné podporiť bankovým prevodom na zbierkový účet SK03 1100 0000 0029

    4446 3095.

    Pôstna krabička 2024 je registrovaná ako verejná zbierka na MV SR pod číslom 000-2023-053925.

  • Výberové konanie na obsadenie miesta riaditeľ/riaditeľka školy

  • SVET OKOLO NÁS 

    Aj tento rok sa naši  šiestaci a siedmaci  v rámci predmetu geografia  zapojili do  celoštátneho vzdelávacieho projektu s názvom SVET OKOLO NÁS.

    Hlavným cieľom projektu je spojiť teoretické znalosti žiakov a študentov s praktickými skúsenosťami a prehĺbiť tak záujem o štúdium prírodovedných predmetov, pomocou kreatívnej edukácie.

    Tento rok sa  žiaci videoprojekciou preniesli do rozľahlej a nádhernej divočiny, do divokého srdca Afriky - Tanzánie, ktorá je jednou z najromantickejších a súčasne najpriateľskejších krajín na čiernom kontinente.

    Videoprojekciou sme spoločne navštívili najkrajšie národne parky, prešli sme sa pod najvyššou horou Afriky, poodhalili tajomstvo Veľkej priekopovej prepadliny, preskúmali jazero Tanganika.

    Žiaci sa oboznámili so spôsobom života Masajov, ktorí boli obávanými bojovníkmi, videli najstarších obyvateľov krajiny, potomkov lovcov a zberačov, ľudí z kmeňa Hadza.

    https://www.svetokolonas.com/popis-programu/tanzania/

     

     

  • Deň zeme

    .

  • Minifutbal najmladších žiakov – McDonald´s CUP

    Dňa 18.4.2024 sa desať žiakov z 1. stupňa zúčastnilo na minifutbale McDonald´s CUP. Žiaci odohrali dva zápasy. Prvý zápas odohrali so ZŠ zo Spišského Hrušova a druhý zápas so ZŠ Komenského SNV. Chlapcom ďakujeme za reprezentáciu školy a prajeme im veľa ďalších športových úspechov.

  • Obvodné kolo Slávik Slovenska 2024

    Víťazi školského kola v speváckej súťaže Slávik Slovenska nás dňa 17.4.2024 reprezentovali v obvodnom kole v ZUŠ v Sp. Novej Vsi.

    Súťažilo sa v troch kategóriách, pričom každý súťažiaci zaspieval dve ľudové piesne, jednu z aktuálneho Spevníčka Slávika Slovenska 2024 a jednu podľa vlastného výberu.

    V silnej konkurencii základných a umeleckých škôl z okolia mesta Sp. Nová Ves  si postupové 2. miesto v II. kategórii vyspieval Tobias Matteus Krčmár z 5. ročníka piesňami Parobčene mojo a Ket ja pujdzem oves košic.

    Tobiasovi gratulujeme k úspechu a budeme mu držať palce v okresnom kole, ktoré sa uskutoční 15.5.2024 v koncertnej sieni Reduty v Sp. Novej Vsi.

  • Návšteva hasičskej zbrojnice v Harichovciach

    Žiaci siedmeho ročníka počas hodiny chémie  navštívili požiarnu zbrojnicu v Harichovciach.  Zopakovali si a doplnili vedomosti týkajúce sa učiva, ktoré preberali na hodinách chémie – zásady hasenia, požiarny poplach, hasiace látky, hasiace prístroje.

    Dobrovoľní hasiči pán Svatuška a jeho syn Pavol nám ozrejmili princípy hasenia plameňa pomocou niektorých druhov hasiacich látok,  vysvetlili žiakom, ktoré hasiace látky sa nemôžu používať k haseniu jemnej mechaniky, elektroniky a elektrických zariadení pod prúdom, ako  zahasiť horiaci odev na človeku a ako sa správať pri malom a veľkom požiari.

    Žiaci si mohli vyskúšať aj hasičskú techniku -  použiť práškový a snehový hasiaci prístroj a tiež mali možnosť prezrieť si vybavenie hasičského vozidla.

    Veľmi pekne ďakujeme pánovi Svatuškovi a jeho synovi za odborný výklad.

  • Školské kolo súťaže – BOTANIKIÁDA

    V tomto školskom roku prebehol na našej škole už trinásty ročník botanickej súťaže BOTANIKIÁDA, ktorú organizuje Prírodovedecká fakulta UPJŠ v Košiciach,  s podtitulom „Viem, čo zjem“

    Súťaže sa zúčastnili žiaci 5.ročníka a dňa16.4.2024 vypracovali online test, ktorý sa týkal vedomostí z botaniky 5. ročníka – rastliny našich polí.

    Najviac bodov získali Peter Linek, Tobias Matteus Krčmár a Karin Kochanová.

    Regionálne kolo sa uskutoční v máji v Botanickej záhrade UPJŠ v Košiciach.

  • Divadlo v anglickom jazyku

    Naši žiaci sa v mesiaci apríl zúčastnili divadelného predstavenia v anglickom jazyku Dick Whittington and his cat. Žiaci prvého stupňa mali možnosť sa vžiť do postavy  Dicka Whittingtona, chudobnej siroty, ktorá sa aj vďaka jeho kamarátke mačke stane starostom Londýna. Táto anglická rozprávka je určená nielen pre začiatočníkov, ale aj pre pokročilých v anglickom jazyku. Cieľom je ľahkou, hravou formou a pomocou veselých pesničiek rozvíjať jazykové schopnosti detí, obohatiť hodiny anglického jazyka a zároveň ponúknuť žiakom jedinečný umelecký zážitok v cudzom jazyku. Žiaci druhého stupňa mali možnosť vidieť činohernú anglickú divadelnú inscenáciu United Neighbours of London. Ako napovedá názov, ide o vzťahy so susedmi. Doba, ktorú žijeme, je extrémne sociálna v digitálnom zmysle, ale chýba jej fyzický kontakt, dotyk, skutočná realita. Kto mi však pomôže, keď pôjde do tuhého? Zvládnem to sám?

  • OZNAM

    Milí rodičia, oznamujeme Vám, že z dôvodu nízkeho počtu prihlasených žiakov do ŠKD v deň riaditeľského voľna dňa 19.4.2024 prevádzka ŠKD nebude. 

  • Slávik Slovenska- školské kolo

    Občianske združenie SLÁVIK SLOVENSKA tento rok vyhlásilo už 32. ročník celoslovenskej speváckej súťaže detí a mládeže v interpretácii slovenskej ľudovej piesne SLÁVIK SLOVENSKA 2024.

    Ako každý rok aj tento rok sa dňa 11.4.2024 uskutočnilo na našej škole školské kolo tejto speváckej súťaže. Žiakov do tejto súťaže pripravovali pani učiteľky Tomašková – žiakov 1.stupňa a Mlynárová – žiakov 2. stupňa. Predsedníčkou hodnotiacej poroty bola Mgr. Anna Pagáčiková - folkloristka a  učiteľka hudobnej výchovy na SPgŠ v Levoči.

    Súťažilo sa v 3 kategóriách a víťazi v každej kategórií nás budú reprezentovať v obvodnom kole, ktoré sa uskutoční v stredu 17.4. v ZUŠ v Spišskej Novej Vsi.

    1. kategória (1.-3.ročník)

    1.miesto – Adela Tomašková – postup na obvodné kolo

    2. miesto – Diana Petrovčíková

    3. miesto – Sára Forbergerová

     

    1. kategória (4. – 6. ročník)

     

    1. miesto – Tobias Matteus Krčmár – postup na obvodné kolo
    2. miesto -  Emília Repaská
    3. miesto -  Tobias Chovan a Dávid Dutko

     

    1. kategória (7.-9.ročník)
    1. miesto – Kristína Mlynárová- postup na obvodné kolo
    2. miesto – Martina Hrušovská
    3. miesto – Jakub Ján Náhalka

    Všetkým súťažiacim, ale aj porote a divákom ďakujeme za účasť.

  • Riaditeľské voľno

    Oznamujem žiakom a rodičom, že  z dôvodu konania okresného metodického dňa pre učiteľov základných škôl,  udeľujem žiakom našej školy 19.4.2024  ( piatok ) riaditeľské voľno.

    Vyučovanie sa začne v pondelok 22.4.2024 podľa rozvrhu hodín.

    Záujem o školský klub detí nahláste u vychovávateliek najneskôr do 15. 4. 2024 do 16:00 hod.

                                                                                           Mgr. M. Neupauerová, riad. školy

  • Slávnostný zápis do 1. ročníka našej školy

    V utorok 9. apríla sa dvere našej školy otvorili pre súčasných predškolákov, ktorí sa od 1.septembra 2024 stanú najmladšími žiakmi našej školy. Pomaličky,  jedni s úsmevom, druhí s menšími, či väčšími obavami vstupovali so svojimi rodičmi do vestibulu školy. Strach opadol pri vstupe do chodby, ktorá sa premenila v tento deň na pestrofarebnú lúku plnú kvetov... Deti sa razom premenili na mravčekov z mraveniska. A kto nesmel chýbať ?  No predsa Ferdo Mravec, odvážny mravec, dobrodruh,  ktorý sa  vybral v ústrety nebezpečenstvám,  číhajúcim  na obyčajnej lúke.  Naši malí dobrodruhovia – budúci prváci pod vedením mravčekov – pomocníkov, zdolávali na lúke množstvo úloh . Veruže sa poriadne zapotili, kým sa dopracovali k ich záverom. Tunelom sa dostali do mraveniska – triedy, kde pod odborným okom našich učiteliek vypracovali test. Nebojácne ho vyplnili, zaspievali si a zatancovali. Na záver každý dostal batôžtek, ktorý obsahoval malé darčeky a pamätný list o absolvovaní zápisu.

    Ferdo Mravec bude deti sprevádzať počas prvých ročníkov návštevy školy. Dúfajme, že sa žiaci pod vedením Mgr. Lucie Greňovej  naučia, ako čeliť  a predchádzať nebezpečenstvám počas školských dní. Isto stretnú spolužiakov, ktorí budú smiešni ako Všadebol, múdri  ako Truhlík, namosúrení  ako Slimák, krásni , ale krutí  a povrchní  ako Lienka, ...  vítame 18 žiakov  v Škole života a pre život.

  • Zápis do 1. ročníka

  • Komunikačné kluby anglického jazyka v školskom roku 2024/2025 v popoludňajších hodinách na Našej škole

  • Školské kolo biologickej olympiády – kategória D – TP

    Svoje vedomosti z biológie si dňa 25.3.2024 preverilo až 25 žiakov 6. a 7. ročníka, ktorí sa prihlásili  do školského kola biologickej olympiády v kategórii D-TP a zabojovali o dve postupové miesta do okresného kola tejto súťaže. Školské kolo sa konalo online cez aplikáciu edupage. Úspešnými riešiteľmi sa stali 19 žiaci.

    1. miesto Tomáš Kandrík - 6.roč.
    2. miesto Adrián Lizanec  - 7.roč.
    3. miesto Ela Šteinerová  - 6.roč.

    V okresnom kole, ktoré sa uskutoční 25.4.2024 v Spišskej Novej Vsi, nás budú reprezentovať prví dvaja víťazi.

    Všetkým zúčastneným žiakom ďakujeme za zapojenie sa do súťaže a všetkým úspešným riešiteľom blahoželáme.

  • Veľkonočné prianie

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná škola s materskou školou Harichovce
    Levočská 53, 053 01 Harichovce
  • 053 / 4496 249,
    mobil 0918 698 660,
    ŠJ - 0904 704 997,
    MŠ - 0904 704 992

Fotogaléria